Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

«Η δημιουργία και η λειτουργία της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ). Οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις».

Ανοιχτός κύκλος συζητήσεων του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

Ο πρώτος ανοιχτός κύκλος συζητήσεων του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση της ερευνητικής δουλειάς που παράγεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος, αλλά και στην γνωριμία και επαφή μεταξύ των νέων επιστημόνων της πόλης, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.
Βασικός στόχος του κύκλου είναι η ανάπτυξη και καθιέρωση ενός χώρου ανοιχτού ερευνητικού διεπιστημονικού διαλόγου ανάμεσα σε νέους ερευνητές και ερευνήτριες από διάφορες κατευθύνσεις και ιδιαίτερα γνωστικά πεδία που θα περιστρέφεται γύρω από κλασικά ζητήματα πολιτικής ανάλυσης και θεωρίας, αλλά και ζητήματα αιχμής στις συμβολές διαφορετικών πειθαρχιών (ιστορίας, ανθρωπολογίας, διεθνών σχέσεων, κοινωνιολογίας, πολιτικής οικονομίας, ψυχολογίας και ψυχανάλυσης, θεωρίας της τέχνης κ।λπ.).

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, ώρα 16:00, Παναγιώτης Κουργιώτης (υποψ. διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών), «Ο Ουαχαμπισμός: η θρησκευτική και η πολιτική του διάσταση. Μια σαουδαραβική "επανίδρυση του Ισλάμ";».
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, ώρα 16:00, Ηλίας Ακριβόπουλος (υποψ. διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών), «Deleuze και Marx: Προς μια αναθεώρηση του ιστορικού υλισμού».
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, ώρα 16:00, Γιάννης Σκαλιδάκης (υποψ. διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών), «Η δημιουργία και η λειτουργία της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ). Οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις».
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, ώρα 16:00, Κώστας Γ। Τζιάρας, (υποψ. διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών), «‘Δε μας τρομάζει ο θάνατος – μας τρομάζει η πείνα’: Η «κίνησις της εγκληματικότητος» ή φαινόμενα κοινωνικής παραβατικότητας και απειθαρχίας στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο της έλευσης των μικρασιατών προσφύγων του 1922».

Όλες οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα 107 του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, κτήριο ΝΟΠΕ, 1ος όροφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου