Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

4ο τεύχος των Δρόμων της Ιστορίας: Όψεις της προσφυγικής εγκατάστασης στην Αθήνα του μεσοπολέμου


Το 4ο αφιέρωμα των Δρόμων της Ιστορίας κυκλοφόρησε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, όπως πάντα ένθετο στην εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς. Στο αφιέρωμα αυτό με θέμα Όψεις της προσφυγικής εγκατάστασης στην Αθήνα του μεσοπολέμου, θα βρείτε τα άρθρα:


Πρόσφυγες και γηγενείς, μια δύσκολη συμβίωση. Όψεις της πολιτικής συμπεριφοράς των προσφύγων στη μεσοπολεμική Αθήνα, του Μενέλαου Χαραλαμπίδη

«Τα δυτικά προάστια», Πρόσφυγες και λαϊκός πολιτισμός,

από το περιθώριο στη διαμόρφωση ενός διακριτού κοινωνικού και πολιτισμικού πόλου, του Κώστα Παλούκη

Στοιχεία για τη συλλογική οργάνωση των προσφύγων στην πρωτεύουσα και τη σχέση τους με την πολιτική ζωή του Μεσοπολέμου, του Γιάννη Σκαλιδάκη

Και μια αποτίμηση του πρόσφατου συνεδρίου Ιστορίας με θέμα: Νέες προσεγγίσεις στην ελληνική κοινωνία του μεσοπολέμου (1922-1940) από τον Ραϋμόνδο Αλβανό.

Οι Δρόμοι της Ιστορίας διευθύνονται από μια συντακτική ομάδα ιστορικών (Βασιλική Λάζου, Μαρία Μαυροειδή, Γιάννης Σκαλιδάκης, Δημήτρης Στεμπίλης), και φιλοδοξούν να συναντήσουν στη διμηνιαία έκδοσή τους, πολλούς και ιδιαίτερα νεότερους ερευνητές και να αποτελέσουν βήμα προβολής της ιστορικής έρευνας και διαλόγου πάνω σε αυτήν. Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ζητήματα ελληνικά και διεθνή, παλιότερα και νεώτερα και ακόμη με αφορμή τα αφιερώματά μας, να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με καθέναν που θεωρεί την ιστορία και τη γνώση της σημαντική υπόθεση.

istoria@edromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου